VEBINAR - Priprema predloga projekata

2. Maj 2020.

    Budući da smo polovinom marta, zbog pandemije COVID19 bili prinuđeni da odustanemo od organizovanja obuka za pripremu i sprovođenje projekata, sada smo u mogućnosti da vam te obuke ponudimo u onlajn formatu.

    Naime, s obzirom na situaciju koja nam još neko vreme neće dozvoljavati okupljanja u zatvorenom prostoru u većem broju, a da su konkursi za EU programe I dalje aktuelni I da nas očekuju I novi, pravi je trenutak da nastavimo sa našim treninzima, samo u malo drugačijem obliku.

    Projekat „Podrška učestvovanju u EU programima“, koji finasira Evropska unija, a sprovodi Ministarstvo za Evropske integracije, organizuje vebinare za pripremu predloga projekata za EU programe. Tokom maja, ponovićemo neke od najvažnijih tema sa Modula 1 i Modula 2, a tokom leta nastavljamo i sa ostalim temama. Tokom prva četiri vebinara obradićemo sledeće teme:

- Priprema predloga projekta: definisanje ciljeva, indikatora, rezultata i uticaja

- Predviđanje troškova i priprema budžeta projekta

- Logička matrica

- Analiza problema i aktera 

    Ponovljene obuke namenjene su svima koji žele da utvrde i obnove znanje stečeno na obukama Modula 1 i 2, kao i novim učesnicima, koji će nas prvi put pratiti onlajn. Svi koji žele da povećaju svoje šanse prilikom konkurisanja za neki od EU programa su dobrodošli! Modul 3 “Upravljanje projektima i implementacija”, koji je prethodno bio zakazan za mart, biće u celosti održan tokom juna, takođe putem vebinara, već u skladu sa situacijom.

    Onlajn predavanja biće snimljena i postavljena na našem sajtu, tako da zainteresovani koji ne budu mogli da prisustvuju predavanju uživo, mogu kasnije da ga pogledaju. Datumi narednih vebinara označeni su u kalendaru na ovoj veb stranici http://eu-programmes.euinfo.rs/